perjantai 20. tammikuuta 2023

Hei! Pidetään koiranäyttely!Kesän 2023 ryhmänäyttelyyn Paimiossa 11.6.23 etsitään parhaillaan talkooväkeä! Ilmoittaudu 

Johanna Hoppelalle: johahop@gmail.com K

Katso lisätiedot alla!

______________________________________________________________________________

HEI  PIDETÄÄN  KOIRANÄYTTELY!


Hei, järjestäisimmekö koiranäyttelyn kerhossamme? Tämä ei aina ole niin yksinkertaista. Koiranäyttelyn järjestämiseen liittyy monta seikkaa, joita ei aina tule ajatelleeksi.


“Ajatus järjestää näyttely, jossa muutama eri rotu esittäytyy, jotka tuomari arvostelee ja palkitsee.

Pidetään puffaa ja saadaan kerholle tulosta”.Ei, se ei menekään ihan näin helposti. Eli hetken mielijohteesta tätä ei tehdä. Varsinais-Suomen kennelpiirin näyttelyjakotilaisuudessa kerholla on mahdollisuus anoa näyttelyä! Anottaessa pitää olla ajankohta suunniteltu, jotta samalle päivälle ei osuisi samojen ryhmien näyttelyä lähellä toisiaan. Pitää olla jo alkuun suunniteltu onko edes rahkeita järjestää näyttely.

Sponsori on myös tärkeä yhteistyökaveri näyttelyä järjestettäessä. Koiranruokasäkit ovat  tervetulleita palkintoja näyttelyyn ja antavat myös sponsorille hienoa näkyvyyttä.

Sponsorin löytäminen ei ole myöskään kovin helppoa. Pitää soitella, lähestyä s-postilla ja sitkeästi kysellä. Tässä kohtaa kaikki talkoolaiset ovat kultaakin kalliimpia.


Mistä paikka? Mietitään, paljonko mahdollisesti koiria on tulossa, mihin mahdutaan ja mikä on toimiva paikka. Kysellään, saako näyttelyä järjestää, vaikka urheilukentällä, koulun pihalla tms. Sopiiko tämä paikan haltijalle. Paikanhaltijalta pitää saada kirjallinen lupa järjestää hänen paikassaan näyttely. Siinä pitää olla tarkasti kaikki tiedot, paikan osoite ja päivämäärä milloin tapahtuma on. Tämä kirjallinen tosite pitää liittää ”yleisötilaisuuden” hakulomakkeeseen, joka toimitetaan poliisille muiden lomakkeiden ohella. Maksetaanko paikasta vuokraa? Onko siellä wc-tiloja, keittiö mahdollisuutta.Näyttelyssä pitää olla aina toimikunta, jossa pitää olla ainakin

- puheenjohtaja

- varapuheenjohtaja

-sihteeri

- rahastonhoitaja

- järjestelypäällikkö

- toimistopäällikkö

- tuomarisihteeri


Tämä ryhmä täydentyy matkan varrella, kun aletaan tosi toimiin. Pitää miettiä kehä järjestys ja niiden koko, jotta esitettävät koirat saadaan hyvin esille myös liikkeessä. Tuomarit, voiko järjestäjä valita kenen tuomarin vain? No järkevintä olisi, jos tuomari pystyisi arvostelemaan useampia rotuja ja hänellä olisi siihen vaadittavat oikeudet. Tuomareille lähetetään ajoissa kutsu näyttelyyn, jotta vastaus saadaan ajoissa. Ulkomaisen tuomarin ollessa kyseessä, pitää huolehtia lennot, kuljetukset hotellille ja näyttelypaikalle, ruokailut, breefaus ym. Heillä pitää olla hyvät oltavat ja kaikki suunniteltu varman päälle myös kielitaito on otettava huomioon. Tästä kaikesta pitää huolta tuomarisihteeri. Mietitään ensiaputaitoiset ihmiset, tarvitaanko kortillisia järjestyksen valvojia, miten monta. Tämä riippuu oletetusta koiramäärästä näyttelyssä.


Kuka ottaa ilmoittautumiset vastaan. Kuka hoitaa näyttelyn ilmoituksen kennelliiton sivuille ja muihin paikkoihin, jotta ihmiset tietävät tulevan näyttelyn ajankohdan eli markkinointi on tärkeää. Muista myös näyttelyn omat kotisivut!


Montako kehää tulee olemaan? Niihin jokaiseen tulee kaksi kehäsihteeriä. Kuka ilmoittaa tulokset kennelliiton tietokantaan. Kuulutukset paikanpäällä, parkkivalvojat, siivous ihmiset, jotka tuon päivän aikana pitävät paikat kunnossa.


Näyttelyyn osallistuvien koirien rokotusten tarkistus. Tämä on hektinen kohta aamulla, jos se ei suju jouhevasti on pinna kireällä jo heti aamusta. Siinä pitää olla tarpeeksi monta ihmistä, on tiedettävä mitkä rokotukset koirilla pitää olla ja osattava katsoa että ne ovat voimassa.


Ruokailu, millaista ruokaa tarjotaan tuomareille ja talkooväelle päivän aikana. Tehdäänkö itse? Myydäänkö myös muille nälkäisille? Paljonko sitä tehdään? Mitä muuta: kahvit, sämpylät juomat ym. Miten arvioidaan, että kaikille riittää ja ettei niitä jäisi paljon ylimääräistä. Kehiin pitää hoitaa ns. kehäkorit, jossa on tuomarille ja kehätoimitsijoille kylmää juomaa, kahvia, teetä, joku leipä ja pieni makeapala. Jo suunnittelun alkuvaiheessa pitää hoitaa myös luvat viranomaisten kanssa kuntoon, näyttelyssä pitää olla eläinlääkäri paikalla.


Ja entä palkinnot? Jaetaanko millaisia ruusukkeita ja palkintoja ja keille sijoittuneille.

Saadaanko näyttelyyn myyjiä, joilta hankkia osto kortteja vai mitä keksitään.

Näyttelyn alkuvaiheessa laaditaan budjetti oletetuista tuloista sekä menoista.

Talkoolaisia, kuka tulee edellisenä päivänä pystyttämään telttoja ja tekemään kehiä. Sekä purkamaan näyttelyä. Miten kaikki tarvittavat tarvikkeet saadaan paikalle ja mistä. Teltat, tuolit, pöydät, astiat ym.


Ja se tärkeä asia, jota ilman ei näyttelyä, saati muitakaan tapahtumia voi järjestää. Mistä saada tarpeeksi talkooväkeä? Tässä aiheessa käydään kerholaisten, oman perheen, melkein sukulaistenkin ”kimppuun”. Riittävä talkooväki ja osaava saa homman pyörimään kuin siivillä liitäen. Kun kaikilla on selvää mitä tekee, missä paikassa on niin ei suurempia selkkauksia tule.

Talkoolaiseksi voi tulla kuka vain, siihen neuvotaan kyllä ei nämä kuitenkaan rakettitiedettä ole.

Joka asiassa on tavallaan vastuu ihminen, joka tietää omasta alueestaan enemmän.

Rokotusten tarkistus, kehien toimitsijoiden huolehtiminen, parkki, ensiapu, järjestyksenpitäjät, palkintovastaavat, käännöspalvelu, ruokapuolen hoito, puffan vetäjä.

Heiltä saa omaan kohtaansa opastusta ja neuvoa.


Tässä oli hieman seikkoja, jotka tulee ottaa huomioon, jos halutaan järjestää koiranäyttely.

Paljon jäi vielä kertomattakin, mutta lähtökohta ei ihan helppo ole.

Halu tehdä ja toteuttaa yhdessä kerholaistemme kanssa, ollaan saatu pidettyä monen monta mukavaa asiaa. Olkoonkin se koiranäyttely, taipparikoe, mejäkoe, agilitykoe, tokokoe,

tai mätsärit.


Yhteinen tekijä kaikissa on, että kennelliitto laatii ohjeita, joita tulee noudattaa. Kun nämä saadaan hoidettua, saadaan luotua tapahtumia, jotka ovat kaikki omalla tavallaan ikimuistoisia .

Nämä palvelevat omaa kerhoamme ja muitakin.

Näistä tulee myös tuottoa, joilla saadaan järjestettyä kerhossamme erilaisia tapahtumia ja koulutuksia jäsenillemme.


Kennelliiton sivuilta löytyy paljon lisätietoa sitä janoaville.

https://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/media/nayttelysaantoja_taydentavat_ohjeet_2015.pdf


 Teksti: Mari Salminen

lähde tietoa: Suomen kennelliitto________________________________________________________________________________

Näyttelyyn kaivataan talkoolaisia erilaisiin tehtäviin!

Tule mukaan viettämään iloista päivää talkootehtävissä.
Jokaiselle löytyy varmasti sopiva tehtävä.
Talkoolaisille tarjotaan kahvit ja lounas.

Tarvetta on perjantaille näyttelyn rakentamisessa yhdessä
Turunmaan kennelyhdistyksen kanssa sekä sunnuntaina näyttelypäivässä ja purkamisessa. 

Tervetuloa runsain joukoin, juuri sinua tarvitaan!

Ilmoittautumiset Johanna Hoppelalle: johahop@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti