sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Synkän kuulumisia! (Ikää nyt 5kk)


Hiljalleen leikin varjolla edetään jatkuvasti uutta oppien.

Videoilta näette mm. miten pyrin pitämään pennun fokuksen itsessäni esimerkiksi juttelemalla sille lähes taukoamatta kun kuljemme yhdessä maastossa. Joskus tätä helpottaa dummy taskussa/kädessä, jolloin pentu tietää pysytellä skarppina odotellessaan että kohta saattaa olla tehtävä tiedossa.
Helpottaa myös pysähtymisharjoituksissa kun se tietää että pian jotain lentää. Se osaa jo hienosti pysähtyä esineen lentäessä. Pysähtymisten välimatkaa olen jo hiljalleen pidentänyt, samoin ko.tilanteissa heitellyt häiriöksi leluja, dameja ym. pennun suosikkiesineitä. Se saa toisinaan noutaa yhden esineen palkinnoksi onnistuneesta pysähtymisestä ja paikalla pysymisestä  - ei kuitenkaan useammin kuin joka 5. tai 10. kerta, koska haluan korostaa erityisesti malttia ja paikallaan pysymistä, oli ympärillä sitten leluja tai riistaa. Jokainen heitetty esine ei siis tarkoita sille noutoa: ei nyt, eikä myöhemmin riistalla.
Joskus keskitymme vain luovutukseen, yleensä sisätiloissa ja rauhallisessa ympäristössä.
Malttiharjoituksissa hyödynnän paljon vanhempia koiria: jokainen koira noutaa omalla nimellä ja vuorolla, pentu viimeisenä.

Noudoissa rassaamme jo muistia urakalla: pentu osaa perusnoudon, joten yhdessä viedään esine jo kaummas (peitteiseen maastoon), poistutaan paikalta ja tehdään matkalla esim.luoksetuloja/pientä hakua, ja lopulta pentu laitetaan noutoon useamman kymmenen metrin matkan päästä. 

Nyt näyttää priimalta, katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan...

Krista & Synkkä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti