sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Rally-toko osa 3. Kyltit 20-34

 Tällä kertaa käymme alokasluokan 20-34 kylttien liikkeitä läpi. Kylttien kuvat löytyvät alhaalla olevasta linkistä.


Kyltti 20 on tehtäväkyltti. Kyltissä ohjaaja pysähtyy ensin kyltin suoritusalueelle. Koira on alokasluokassa ohjaajan vasemmalla puolella seuraamassa, josta koira siirtyy ohjaajan eteen ilman pysähtymistä. Kun koira on siirtynyt ohjaajan eteen, koira pyydetään istumaan. Tämän jälkeen koira pyydetään menemään ohjaajan takaa takasin sinne puolelle mistä se tuli. Liikkeelle lähdetään ilman koiran pysähtymistä, mutta kuitenkin niin, että koira on samaan suuntaan kuin ohjaajakin. 


Kyltti 21 on melkein samanlainen kuin kyltti 20. Tässä kyltissä tapahtuu takaisin sivulletulo edestä vain vasemman kautta. Sivulle tulossa ei tapahdu istumista viereen.


Kyltti 22 on samanlainen kuin 20, mutta loppuun viimeiseen vierelle tuloon tulee sivulle istuminen.


Kyltti 23 on samanlainen kuin 21, mutta loppuun viimeiselle vierelle tuloo tulee sivulla istuminen.


Kyltti 24. Koira on ohjaajan vasemmalla puolella. (Ylemmissä luokissa tehtävä voidaan tehdä oikealla puolella). Ensin koira tulee ohjaajan vasemmalle puolelle istumaan, jonka jälkeen ohjaaja ottaa koiran kanssa yhden askeleen ja käskee koiran istumaan samalla pysäyttäen itsensä. Sama toistuu mutta askelmäärät istumisen välissä kasvaa, kunnes tehtävän viimeisen osion kolme askelta ollaan saatu suoritettua.


Kyltti 25. Kun ohjaaja liikkuu niin liikkuu koirakin ja kun ohjaaja pysähtyy, niin pysähtyy myös koirakin. Ensin tulee yksi aske ->l koira seisoo vieressä, sitten otetaan kaksi askelta ja koira istuu vieressä ja lopuksi vielä kolme askelta ja koiralle maahanmeno viereen.


Kyltti 26. Koira ohjataan liikkeen alussa ohjaajan eteen istumaan siten, että koiran kuono osoittaa kohti ohjaajaa. Ohjaaja ottaa peruuttaen askelia siten, että aina tietyn pituisen askelsarjan jälkeen koira laitetaan eteen istumaan. Ensin tulee yksi peruutusaskel ohjaajalta ja istuminen koiralta, sitten kaksi askelta peruuttaen ohjaajalta ja istuminen koiralta. Lopuksi vielä kolme askelta ohjaajalta ja koira istumaan. Liikkeen lopuksi koira ohjataan omistajan sivulle vasemmalle puolelle ja tästä jatketaan eteenpäin seuraavalle tehtävälle, ennen kuin koira ehtii sivulle istumaan.


Kyltti 27. Ohjaaja pysähtyy kyltin viereen, jolloin koira pysähtyy myös samalla ja tulee ohjaajan viereen vasemmalle puolelle istumaan. Tämän jälkeen koirakko lähtee liikkeelle normaalia nopeampaa vauhtia kuten esim. juosten.


Kyltti 28.  Kyltin kohdalla ohjaaja, sekä koira pysähtyy. Koira on vasemmalla puolella ja se pyydetään istumaan. Tämän jälkeen ohjaaja kiertää koiran, koira istuu paikoillaan samassa kohdassa mihin se on jätetty. Koiran kiertäminen tapahtuu siten, että ohjaaja aloittaa kiertämisen etupuolelta.


Kyltti 29. Ohjaaja ja koira pysähtyy kyltille ja koira pyydetään menemään istumaan vasemalle puolelle. Sitten koira käsketään maahan. Maasta suoraan koira jatkaa seuraamista, kun ohjaaja lähtee liikkeelle.


Kyltti 30. Kun ohjaaja pysähtyy kyltille, niin koira käsketään menemään suoraan maahan, eli koira istua välillä. Koira lähtee makuuasennosta suoraa liikkeelle.


Kyltti 31. Samanlainen kuin 28, mutta sen sijaan, että koira istuisi se on makuullaan, kun ohjaaja kiertää sen. Muista lopussa pysähtyä itse aina koiran viereen, ennen kuin jatkat matkaasi.


Kyltti 32. Ohjaaja ja koira pysähtyy kyltille ja koira laitetaan ohjaajan viereen istumaan perusasentoon.


Kyltti 33. Koira seuraa ohjaajaa koko ajan, kun molemmat kiertävät tötteröt kahdeksikon muotoisesti, ilman että kumpikaan osuu tötteröihin (tai vaihtoehtoisesti muihin merkkeihin).


Kyltti 34. Ohjaaja pysähtyy kyltille, mutta koira kiertää ensin ohjaajan edestä takaisin sivulle pysähtymättä kertaakaan. Koiran kierron jälkeen koira jatkaa matkaa yhdessä ohjaajan kanssa, kun rintamasuunta on molemmilla sama.





http://www.rally-toko.fi/sivusto/rally-toko/kyltit-2019.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti