lauantai 25. helmikuuta 2023

Uusia kotimaisia hoitotuotteita koirille Paimiosta.

 





Kävimme Marin kanssa moikkaamassa Kirsi Suhosta Paimiossa. Hän on Niina Autin kanssa lanseerannut kotimaisen ArcticVet-tuotesarjan koirille ja hevosille vuonna 2019.  ArcticVet tulikin aika nopeasti tunnetuksi täällä Turun seudulla, kun kotimaiselle ja luonnonmukaiselle tuotteelle näytti olevan kysyntää. Kirsi kertookin että vastaanotto on ollut innostunutta ja tällä hetkellä jälleenmyyjiä on sata.


Kotimaista


Ajatus kotimaisen tuotesarjan kehittämisestä syntyi noin kolme vuotta sitten kun Kirsi ja Niina halusivat hoitaa omia hevosiaan ja koiriaan turvallisilla tuotteilla, jotka eivät sisältäisi ylimääräisiä kemikaaleja sekä olisivat valmistettu kotimaisista raaka-aineista, mieluiten lähituottajilla. He päättivät yhdessä tuoda markkinoille luonnonmukaisen kotimaisen vaihtoehdon, jonka raaka-aineet olisivat tuttuja Suomen luonnosta ja kerrottu selkeästi tuoteselosteessa. Aineet kerätään Suomessa ja pakataan Suomessa.


Lanseeraus Okran messuilla


Töitä tehtiin ja paljon mietittiin. Sitten tulikin Okran maatalousmessut 2019 ja ArcticVet™-sarjaan kuului silloin kolme tuotetta . Nämä sopivat niin koirien ja hevosten kuin sikojen, kanojen, kalkkunoiden ja nautojen haavojen, nirhaumien ja ruhjeiden hoitoon. 



Kotimaiset öljyt ja vaikutusaineet


ArcticVet™-sarjan tuotteiden sisältämät luomulaatuiset hamppu- ja rypsiöljyt kosteuttavat ja pehmentävät turvallisesti herkkää ihoa. Tärkeät vaikutusaineet  ovat  siankärsämö, pihka ja terva, jotka ovat peräisin Pohjois-Suomen ja Pohjanmaan puhtaasta luonnosta ja kerätään siellä käsin. Lisänä esimerkiksi  hunaja on lähituotettua ja elintarvikelaatuista.


Näistä vaikutusaineista siankärsämö hillitsee tulehduksia sekä lievittää kipua ja kutinaa. 

Siankärsämö on luonnon oma tehoaine joka puhdistaa, rauhoittaa ja tasoittaa ihoa, sekä edistää ihosolujen aktiivisuutta ja parantaa ihon pintaverenkiertoa. Siankärsämön betosiniini estää verenvuotoja ja eugenoli lievittää paikallista kipua. Siankärsämö on Suomalaisen kansanparannusperinteen moniottelija joka sopii kaikille vauvasta vaariin. Tuoksu karkottaa hyönteisiä. 

Kuusenpihka osaltaan edistää haavojen paranemista vahvan antimikrobisen vaikutuksensa ansiosta. Pihka tuo myös oman pigmenttinsä tuotteille. 


Kolmanneksi männystä tuotettu hautaterva puhdistaa, desinfioi ja vähentää bakteerien kasvua. Myös tervan tuoksu karkottaa hyönteisiä. 



Tuotteet


Tällä hetkellä sarjasta löytyy pihkasuihke, pihkavoide, hoitovoide, ArcticSpray ja hoitoöljy. Pihkasuihke tekee hoidettavalle alueelle suojaavan kalvon. Pihkasuihke sopii eläinten haavojen, ihoruhjeiden ja ihottuman hoitoon sekä puhdistamiseen. Tämä on hyvä ottaa vaikka taskussa  mukaan metsälle. Pikasuihke on myös tehokas apu bakteeri- ja sienitulehdusten hoitoon mm. nirhaumiin ja hotspot ongelmiin. Tuote on hoitava, desinfioiva ja suojaava valmiste. Lääkekaapin ykköstuote ensiapuun.

Pihkavoide sopii eläinten ihoruhjeiden hoitoon. Se sisältää suomalaista kuusenpihkaa sekä luomuöljyjä jotka imeytyvät nopeasti hoitaen vaurioitunutta ihoa. Tämä on tehokas apu bakteeri- ja sienitulehdusten hoitoon mm. nirhaumiin, kurarupiin ja hotspot ongelmiin.

Hoitovoide on kosteuttava hoitovoide eläimille päivittäiseen käyttöön kuivan ja kutisevan ihon avuksi. Se on erityisen sopiva vaurioituneen ja ärtyneen ihon hoitoon. Valmiste muodostaa hyvät olosuhteet ihoalueen paranemiselle. Soveltuu myös hilseilevän, kutisevan sekä kovettuneen ihon hoitoon. Hyvä apu tassuille, suojaa anturoita kesällä sekä talvella.  Puhtaat kotimaiset raaka-aineet kuten kuusenpihka, siankärsämö sekä mehiläisvaha. Imeytyy hyvin kotimaisten luomuöljyjen ansiosta, sisältää iholle tärkeitä antioksidantteja sekä C- ja E-vitamineja.

ArcticSpray  on tarkoitettu eläinten vaurioituneen ja ärtyneen ihon hoitoon sekä iho-ongelmien ennaltaehkäisyyn. Spray hillitsee kutinaa, kosteuttaa ihoa ja hoitaa haavaumia sekä ihoruhjeita. Auttaa saamaan bakteeri- ja sieni-infektioita hallintaan. Tuotteessa on hautatervan tuoksu, mikä karkottaa hyönteisiä hoidettavalta alueelta. Turvallinen käyttää myös tiineille, imettäville ja vastasyntyneille eläimille.

Hoitoöljy on sarjan uusin tuote. Se on hellä, herkän ihon hoitoöljy, jota voi käyttää turvallisesti moniin iho-ongelmiin. Hillitsee tehokkaasti ihon kutinoita ja lievittää kipua tehoaineidensa ansiosta. Pohja-aineena käytetään  kotimaisia luomuöljyjä kuten rypsi- ja hamppuöljyä. Nämä kotimaiset öljyt imeytyvät nopeasti iholle pehmentäen sitä, tukkimatta herkkiä ihohuokosia (kaikki kosmetiikkateollisuuden käyttämät öljyt eivät imeydy, vaan jäävät pintaan). Hamppuöljy on erittäin kosteuttavaa ja sisältää runsaasti antioksidantteja, se rauhoittaa ihoa ja vähentää iholla olevaa tulehdusta. E-vitamiini lisää tuotteen säilyvyyttä sekä hoitaa ihoa, se myös rauhoittaa ihotulehduksia sekä lisää ihon uusiutumiskykyä.



Tuotteita ei testata eläimillä. Testaajina toimivat omat eläimet ja myös perheenjäsenet.


ArcticVet on kotimainen Avainlipputuote joka löytyy hyvin varustelluista erikoismyymälöistähevostarvike- ja maatalousliikkeet, lemmikkieläinliikkeet, eläinklinikat, apteekit, trimmaamot ja muut alan erikoisliikkeet sekä verkkokaupat.


Kiitos Kirsi kunnon tietopläjäyksestä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti